Мама и бебе

Преди раждане 

Упражненията, преди да сте родили могат да ви накарат да се чувствате по-добре. Te променят химията на мозъка и стимулират производството на ендорфини, които пряко засягат вашето настроение. Tова може да ви осигури по-добър сън и намален стрес, просто можете да откриете себе си в добро състояние. Стресираните жени предават напрежението на всички части на тялото си и така изтощават организма си преди раждането, което не е никак лесно.

Упражненията по време на бременността ще ви помогнат по-добре да устоите на изпитанията, които ви предстоят. Процесът на самото раждане изисква енергия, издръжливост, решителност и добра тренировъчна програма, която може да увеличи готовността за това невероятно преживяване.


След раждане

Практикуването на следродилна гимнастика е от изключително важно значение за възстановяването на тялото на жената след раждането на детето. Тази гимнастика включва селекция от определени физически упражнения и масажи. От особено значение за ускоряване на инволутивните промени (възвръщане на нормалните размери на органите и тъканите) в майчиния организъм е своевременното и системно физическо упражняване.